Het open Maarten van Rossum toernooi wordt ieder jaar aan het begin van de zomer gehouden en biedt tennis op hoog niveau en schenkt ieder jaar aandacht aan een goed doel uit de regio.


Beste Tennissers,

Begin juli is het weer zover, het Open Maarten van Rossum toernooi opent haar deuren voor de sportieve tennissers. Samen met jullie gaan we de week sportief & smaakvol invullen.

Het thema van dit jaar is ‘heel Bommel bakt”. De witte partytent wordt opgezet en zoet kijken we naar de spannende wedstrijden waarin sportief gestreden wordt voor de titel!
Tennissers klaar? Bakken maar!

Een paar feiten van het toernooi op een rij:

• Het toernooi is van zaterdag 29 juni tm zondag 7 juli 2019
• Speelsterkte: 3-4-5-6-7(17+)-8(17+): enkel / (gemengd)dubbelspel
• Dit jaar steunen wij het goede doel Dagcentrum De Harmonika

Gezien het thema en de eerdere fantastische ervaring van jaargang 2013, heeft de commissie van het MvR toernooi De Harmonika wederom betrokken als goede doel. Eén van de redenen is een nieuwe te realiseren Theetuin bij een opgeknapte Tijningenplas.
Gedurende het toernooi kunnen we o.a. genieten van hun zelfgebakken befaamde lekkernijen, zelfgemaakte spullen uit de houtwerkplaats en atelier.
Alle verkoopopbrengsten en het resultaat van de finaleloterij gaan rechtstreeks naar de Harmonica; nieuwe kleding voor de koks, realisatie Theetuin en aankleding daarvan.

Tennissers klaar? Inschrijven maar vóór 18 juni 2019!
www.toernooi.nl

Met sportieve groet&,

de Maarten van Rossum commissie


Beste tennissers,

Begin juli is het weer zo ver, het Open Maarten van Rossum toernooi opent haar deuren voor de sportieve tennissers met dit jaar een bijzonder jaar. In 1978 werd het allereerste Open Maarten van Rossum toernooi georganiseerd en 40 jaar later zetten we de jaarlijkse traditie nog steeds voort! Tijd voor een feestje vind je niet?

Het thema van dit jaar is dan ook ‘Sportgala’. De rode loper gaat uit, de gouden tennisrackets mogen uit de tas en de beste spelers van het toernooi worden in het zonnetje gezet.

Een paar feiten van het toernooi op een rij:

    • Het toernooi is van 2 tm 8 juli 2018
    • Speelsterkte: 3-4-5-6-7(17+)-8(17+): enkel / (gemengd)dubbelspel
  • Dit jaar steunen wij het goede doel Humanitas Rivierenland.
Naast afdelingen als ‘Thuisadministratie’ en ‘Steun bij Verlies’ heeft Humanitas Rivierenland de afdeling ‘Home-Start’. Home-Start vrijwilligers ondersteunen jonge gezinnen met hulpvragen over opvoeding op weg naar hernieuwde zelfstandigheid.  Deze weg is vaak moeilijk voor de betrokkenen. Met onze steun willen wij bijdrage aan een extra steuntje in de rug door ze bijvoorbeeld op dat broodnodige uitje te sturen dat ze zichzelf anders niet kunnen permitteren, maar wel enorm bijdraagt aan een positief eindresultaat!
    • Telt mee voor de District Masters 2018
  • Sluitingsdatum is 20 juni a.s.

2017: Dit jaar wordt het Maarten van Rossum toernooi gehouden van 1 t/m 9 juli.


Toernooi 2016: 2 t/m 10 juli

Het Open Maarten van Rossum toernooi kijkt terug op een fantastische week. Met 255 spelers en 192 wedstrijden, was het volle bak op de ZTV. Het prachtige weer zorgde voor lange, gezellige avonden en een heerlijke gemoedelijke sfeer.

Als afsluiting van de finalezondag werd een spetterende dansworkshop gegeven door stichting Orizon in samenwerking met Balletschool Paulette Willemse uit Zaltbommel.

Het goede doel van dit jaar was Stichting Orizon. “Het is ontzettend leuk om naast een prachtig toernooi voor tennisliefhebbers een extra maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren aan een ander goed doel. We zijn dan ook mega trots dat we het recordbedrag van € 902,– ingezameld hebben voor Stichting Orizon”, aldus de commissieleden van het toernooi.

MvR 2016 afsluiting

De commissie bedankt alle spelers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers van Stichting Orizon voor hun inzet!

Tot volgend jaar met weer een ander goed doel.

De winnaars staan op toernooi.nl.


Toernooi 2015 in Western Style

Onder tropische omstandigheden hebben we van 27 juni t/m 5 juli 261 spelers mogen verwelkomen op ons tennispark.

Touschouwers konden genieten van 181 wedstrijden verdeeld over 20 onderdelen. De spelers werden goed verzorgd; zo werd er aan extra flesjes water gedacht en emmers met handdoeken. Na afloop van een warme inspannende wedstrijd kon er zelfs gebruik gemaakt worden van een heus voetenbadje, als cooling down. Tevens was er de mogelijkheid tot het eten van kipkluifjes en heerlijke spareribs …. Yeehaw!

Het goede doel dit jaar was Stichting Welzijn Bommelerwaard. Door de verkoop van lootjes, zelfgemaakte kaarten en donaties in de klusjespot is er het mooie bedrag van Euro 697,95 opgehaald. Helemaal geweldig. Dit bedrag is met veel dankbaarheid in ontvangst genomen.

Alle sponsoren, spelers en toeschouwers, hartelijk bedankt voor deze prachtige sportieve week! Tot volgend jaar!

De uitslagen zijn te vinden op toernooi.nl


2014

Dit jaar was het zotte thema België!
Het toernooi, alweer de 36e editie, werd gespeeld van 28 juni tot en met 6 juli 2014.

Naast een loterij, dagelijks heerlijke maaltijden en op vrijdag een buffet zetten we onze traditie, voor een goed doel, voort. Dit jaar werd Dierenasiel De Bommelerwaard  gesteund.

Het was een toernooi met mooie wedstrijden, lekker eten, een record aan deelnemers, bezoekers en een mega opbrengst voor het goede doel ‘Stichting Dierenasiel Bommelerwaard’ te Bruchem.

Na een spetterende finale op zondag heeft de commissie de ruimhartige donaties mogen overhandigen aan Laura (de knuffelhond) van het Dierenasiel. Het dierenasiel mocht ontvangen:

7 volle emmers gebruikte tennisballen

kist vol met dekens

40 blikjes kattenvoer

36 blikken hondenvoer

en een waardecheque van Euro 785

Het werd warm en emotioneel ontvangen door dit goede doel.

MvR toernooi 2014

van links naar rechts; Ellen, Wendy, Laura, Cynthia en Nienke

De uitslagen zijn te vinden op toernooi.nl.