Voor alle jeugdleden biedt ZTV de mogelijkheid om competitie te spelen. Zowel voor beginnende kinderen als wat meer ervaren kinderen. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. De KNLTB, de tennisbond, biedt hiervoor diverse competitie vormen aan. Alle competities worden gespeeld op de zondagen.

Vormen competitie:

World Tour Rood:

 • Beginnende spelers van ongeveer 5-10 jaar
 • Spelen met grote rode ballen
 • Veld: miniveld

Check voor meer informatie onderstaande link: https://www.centrecourt.nl/siteassets/centrecourt.nl/downloads/tenniskids/downloads/tenniskids-flyer-world-tour-2018.pdf

World Tour Oranje:

 • Spelers van ongeveer 7-12 jaar
 • Spelen met oranje (zachte) ballen
 • Veld: ¾ van tennisbaan

Check voor meer informatie onderstaande link:
https://www.centrecourt.nl/siteassets/centrecourt.nl/downloads/tenniskids/downloads/tenniskids-flyer-world-tour-2018.pdf

Groene competitie:

 • Spelers van 9-13 jaar
 • Spelen met groene (iets hardere) ballen
 • Veld: regulier tennisveld

Check voor meer informatie onderstaande link:
https://www.centrecourt.nl/siteassets/centrecourt.nl/downloads/tenniskids/downloads/tenniskids-flyer-groene-competitie-2018.pdf

Gele competitie:

 • Spelers vanaf 11-14 jaar
 • Spelers vanaf 14-17 jaar
 • Veld: regulier tennisveld

Vind je het leuk om ervaring op te doen met het spelen van wedstrijdjes schrijf je dan in voor de World Tour! Ben je een meer ervaren speler schrijf je dan in voor de groene of gele competitie. Weet je niet precies welke competitie het beste bij jouw past vraag het dan aan je trainer of neem contact met ons op.

De inschrijving voor het najaar 2018 is weer geopend.

Je kunt inschrijven tot 17 juni door gebruik te maken van de link onder aan deze mail.Daarna is inschrijven niet meer mogelijk.

Jeugdleden schrijven als individu in. Teams worden door de technische commissie in overleg met de trainer samengesteld.

Van elk team wordt verwacht dat bij thuiswedstrijden minimaal 2 ouders bij de thuiswedstrijden aanwezig zijn. Behalve het aanmoedigen van de kinderen wordt gevraagd om te ondersteunen bij de organisatie rondom de competitie. Alvast het verzoek om wanneer de teams bekend zijn, als ouders onderling af te stemmen en door te geven aan de TC welke ouders er bij de thuiswedstrijden aanwezig zijn.

Speeldata:
World tour (Rood en oranje)
9 september, 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober

Dit zijn allen zondagen. Richttijden zijn 9 tot 11/12 uur. Clubs mogen hier echter van afwijken.

Groene en gele competitie:
16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober.
Eventueel benodigde inhaaldagen zijn: 4 november, 11 november, 18 november.

Tot slot
Deelname is voor de ZTV-jeugd gratis, maar de inschrijving is niet vrijblijvend. Wanneer de kinderen worden ingeschreven gaan wij er van uit dat ze ook daadwerkelijk alle dagen kunnen spelen! Indien iemand niet alle dagen beschikbaar is, willen jullie dit dan aangeven bij de inschrijving. Dan kunnen wij hier met de teamsamenstelling rekening mee houden.