Allereerst willen we je bedanken dat je tijd wil steken in het draaien van bardiensten voor de ZTV. Door jouw inzet kunnen mensen na het sporten gezellig met elkaar genieten van een drankje en een hapje. Hartstikke goed en belangrijk werk!

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Om jullie te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan heeft de NOC*NSF een website ontwikkeld in samenwerking met de sportbonden.

De teksten en filmpjes op deze website stellen jullie in staat om straks op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in de kantine. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde barvrijwilliger wordt en je bardienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken. Je krijgt na de test een IVA certificaat (Instructie Verantwoord Alcoholschenken).

De site: http://www.nocnsf.nl/iva

Maak een digital kopie van je certificaat en stuur dat via de mail naar: ztv.ledencom@gmail.com, zodat Werner van Lit dit in de ledenadministratie kan verwerken.

We wensen jullie veel succes bij het maken van de test en veel plezier bij het draaien van jullie bardiensten!

Petra Doruiter


Geen-18-geen-druppel1Voortaan kun je met KNLTB.Club je bardiensten online inplannen!
Het inplannen van bardiensten doe je via http://mijn.knltb.club.

Stap 1: Download eerst de de KNLTB ClubApp voor de ZTV:
Klik hier om de app(s) te downloaden of ga naar https://app.knltb.club/apps/KNLTB
Stap 2: Zodra je de ClubApp hebt gedownload zoek je op Zaltbommelse Tennis Vereniging of Zaltbommel.
Stap 3: Je kunt inloggen met je bondsnummer maar het mag ook met een clubnummer. Het ZTV clubnummer is 10666. Je bondsnummer vind je op je ledenpasje.
Stap 4: Kies je eigen wachtwoord
Stap 5: Daarna kun je met deze gegevens inloggen in de mobiele ClubApp of de (bar)dienstenplanner via de hierboven genoemde link  http://mijn.knltb.club.
Het inloggen in de ClubApp op je telefoon hoef je maar één keer te doen. Daarna blijf je automatisch ingelogd.
Stap 6: In het scherm voor bardiensten zie je de diensten die door ZTV zijn aangemaakt.
Wit = een dienst die al ingevuld is
Groen = een dienst waar nog mensen voor worden gezocht
Blauw = een dienst waarvoor je je hebt ingeschreven
Stap 7: Als je een dienst gevonden hebt klik je op de dienst en plan je in door op de knop “Inplannen” te klikken. Na het inplannen ontvang je automatisch een email en een dag van tevoren krijg je een herinnering.

Later dit jaar wordt de bardienstenplanner geïntegreerd in de ClubApp zodat je ook via de app op je telefoon een bardienst kunt inplannen. De door jou geplande bardienst verschijnt dan in de agenda van je app.